2024. május 18.
A Rádió Most Kaposvár is támogatást kap

A Rádió Most Kaposvár is támogatást kap

A médiatanács a héten döntött az idei rádiós támogatás összegéről és kezdeményezett felekről. 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Kommunikációs Igazgatóság közleménye szerint a testület 73,9 millió forintot ítélt oda 22 helyi, illetve körzeti rádió 25 hír-, szolgáltató vagy tematikus magazinműsorának egyéves támogatására a Magyar Média Mecenatúra Program keretében rendszeresen jelentkező rádiós műsoroknak meghirdetett pályázat első fordulójában. A támogatott kereskedelmi rádiók között van a a Rádió Most Kaposvár két műsora, a kiskőrösi Kunság Rádió, a fehérgyarmati székhelyű Rádió Som, a miskolci Rádió M, a gyöngyösi FM7 Rádió, a Tamási Rádió és három - a zalaegerszegi, a pécsi és a békéscsabai - frekvenciával a budapesti székhelyű Rádió 1.     

A közösségi rádiók közül támogatja a testület a miskolci Csillagpont Rádiót és a szintén miskolci székhelyű Európa Rádiót a sátoraljaújhelyi és a debreceni frekvenciához köthető két pályázatával, a szentgotthárdi székhelyű Radio Monostert, a fővárosi Mária Rádió két műsorát, a Magyar Katolikus Rádiót, az InfoRádiót, a Klubrádiót és a Trend FM két műsorát. 

A kisközösségi állomások közül támogatásban részesül a Rádió Törökszentmiklós, a nyíregyházi Mustár Rádió, a székesfehérvári Alpha Rádió és a szombathelyi Credo Rádió.

A tanács továbbá tudomásul vette és a hatósági szerződésekben átvezeti azt a - médiatörvény alapján kötelező - bejelentést, amely a kiskunmajsai és a kiskunfélegyházai Sirius Rádió médiaszolgáltatójának cégadatváltozásairól szól, eszerint a Félegyházi Hírlap Kft. egyedüli új tulajdonosa a Radio Plus Kft.

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.