2024. április 28.
Állatmentő lett a híres kaposvári színész

Állatmentő lett a híres kaposvári színész

Sarkadi Kiss János és családja négy macska karmai közül mentette ki a repülni tanuló szajkó fiókát. A madarat befogadták és azóta is családtagként bánnak vele.

– Észrevettük, hogy a csőre kicsit megsérült. Azonnal befogtuk és telefonálgatni kezdtünk olyan ismerősöknek, akikről úgy véltük, hogy kaphatunk tanácsokat – mondta a színművész. – A tanácsok ellenére a tetőre nem mertük feltenni a fiókát a lesben álló macskák miatt, ezért a gyerekek kerti trambulinját választottuk a kismadár ideiglenes óvóhelyéül. Ott szemmel láthatólag jól érzi magát. Próbálkozik a repüléssel és biztonságban is van. A szülei meglátogatják, etetik és bátorítják a repülésre. Mi is adtunk neki enni. Szedtem neki földigilisztákat, csipesszel adtunk neki magokat, almaszeleteket. Bernát fiam még lekváros kenyérrel is megkínálta volna, de erről lebeszéltük.

– A gyerekek Morzsának nevezték el a madarat, de én csak Rambonak hívom, mert négy macskával megküzdött – mesélte a színész, aki bízik benne, hogy a kismadár óvó szárnyaik alatt hamarosan megtanul repülni. 

A madárról egy videót is megosztottak az interneten.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=o2FOqFThUDQ   

Megosztás