2024. május 6.
26 somogyi csapat versenyez a K&H vetélkedőjén

26 somogyi csapat versenyez a K&H vetélkedőjén

Összesen huszonhat, somogyi diákokból álló csapat vesz részt a K&H Bank pénzügyi vetélkedőjén. A versenyen immár nyolc éve vehetnek részt általános iskolások, a cél az alapvető pénzügyek ismeretének bővítése.

Az idei K&H Vigyázz, kész, pénz! verseny rekordszámú résztvevővel, több mint 8000 fővel indult.

Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója elmondta, a vetélkedőt direkt úgy tervezte meg a bank, hogy gy egész tanéven átívelő programként biztosítson pénzügyi ismeretterjesztést. A verseny így több fordulóban biztosít megmérettetési lehetőséget a résztvevő diákoknak. 

A verseny a pénzügyi tudatosság köré épül. A szervezők arra kíváncsiak,hogy mennyire értik a gyerekek az egyes pénzügyi fogalmakat, látják-e az összefüggéseket, és adott esetben tudnak-e takarékosabb megoldást egy-egy helyzetre.

A versenyen mindenki nyer, hiszen elég komoly pénzügyi tudásra tehetnek szert a csapatok, de végül a 4 korosztályban 1-1 csapat viheti el az aranyérmet.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.