2024. május 6.
Több ezer hektár áll víz alatt Somogy megyében

Több ezer hektár áll víz alatt Somogy megyében

Becslések szerint 5-6 ezer hektárnyi föld van víz alatt jelenleg Somogy megyében a belvíz miatt, ami komoly probléma, ugyanis a traktorok nem tudnak rámenni a földekre, így az időszerű növényvédelmi munkák akár heteket is csúszhatnak - tájékoztat a kapos.hu

A probléma főleg Dél- Somogyban van jelen. Az érintett területeket szinte lehetetlen megközelíteni.

A Somogy Megyei Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara elnökségi tagja, Tóth István azt mondja, épp ez jelenti a legnagyobb problémát most. Márciusig már csak napok vannak hátra, már kint kellene lenniük azoknak az anyagoknak, amelyek szükségesek a növények tavaszi indulásakor: tápanyagok, nyom- és mikorelemek. A felázott talaj azonban nem bírja el a műtrágyaszóró gépeket, így ezek a munkálatok akár heteket is csúszhatnak.

Kaposszerdahelyen még ennél is súlyosabb a helyzet, ugyanis a sok csapadék nemcsak a szántókat, hanem néhány lakóházat is veszélyeztet. A település pályázati forrásból csaknem 150 millió forintot költhet egy gátrendszer építésére jövőben, jelenleg azonban ettől még fennáll a probléma.

Prépost László polgármester azt mondta, körülbelül két-három évente érkezik ide egy nagyobb áradás. Olyankor Rákóczi utca lakóházai víz alá kerülnek. Ez a gond oldódhat meg hamarosan a gátrendszernek hála.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.