2024. május 17.
1,5 milliót keresett csalással a neten

1,5 milliót keresett csalással a neten

Nemlétező telefonokat árult a férfi a neten, jól megélt belőle.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség 2 rendbeli csalás bűntette és 43 rendbeli csalás vétsége miatt emelt vádat a 37 éves, különös visszaeső férfival szemben.

A vádlott 2016 májusától folytatta tevékenységét, népszerű típusú telefonokat árult a neten, amik azonban nem voltak a birtokában. 

A hirdetéseire jelentkezőket rávette arra, hogy postai úton vagy banki utalással legalább a telefonok vételárának előlegét fizessék ki neki. A megtévesztett sértettek 10 000-80 000 forintot fizettek ki neki fejenként. Miután megkapta a pénzt, a hirdetéseket törölte és a vásárlók soha többé nem tudtak kapcsolatba lépni vele.

A férfi bő egy év alatt közel 1,23 milliót zsákmányolt, áldozatai ebből még semennyit nem láttak viszont. 

A férfit már ítélték el csalás miatt, jelenleg is hasonló bűncselekmény miatt kiszabott börtönbüntetését tölti. Az ügyészség újra börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint a sértetteknek okozott kár miatt előterjesztett polgári jogi igények érdemi elbírálását is indítványozta - írja a kapos.hu.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.