2024. május 19.
Rendkívüli nyitvatartás a kormányablakoknál

Rendkívüli nyitvatartás a kormányablakoknál

A választásokra való tekintettel április 6-7-8-án rendkívüli nyitva tartással üzemel a Somogy Megyei Kormányhivatal valamennyi kormányablaka és a lengyeltóti okmányiroda.

A választásokon való részvétel feltétele, hogy a választópolgár érvényes okmánnyal igazolja személyazonosságát, lakcímét vagy személyi azonosítóját. Ez teszi indokolttá az extra nyitvatartás, ami azt jelenti, hogy a kormányablakok április 6-7-8-án egységesen reggel 7.00 órától este 19.00 óráig tartanak nyitva.

Kizárólag a választáshoz kapcsolódó, lejárt érvényességű személyi okmányok megújítására illetőleg elkészült okmányok átvételére nyílik lehetőség a rendkívüli nyitvatartási időben, egyéb ügyek intézésére nem lesz lehetőség. 

Amit lehet:

  • ideiglenes személyazonosító igazolvány készítése
  • a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány pótlása, illetve
  • az elkészült, személyazonosításra alkalmas okmányok (személyazonosító igazolvány, útlevél, valamint kártya formátumú vezetői engedély) átvétele intézésére lesz lehetőség. Az ügyintézéshez a személyazonosító igazolvány kiadását kérelmező ügyfélnek a személyazonosságát igazolnia kell - hívja fel a figyelmet a somogyma.hu.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.