2024. május 5.
Megújul a kaposvári színház

Megújul a kaposvári színház

Több színház is megújul mintegy 40 milliárdnyi kormányzati támogatásból. Köztük van a kaposvári Csiky Gergely Színház is.

A kormányzati pénzből a kaposvári, a debreceni, a veszprémi, a győri, a szolnoki színház, valamint a Nemzeti Színház és a Thália Színház is megújul.

Az összesen mintegy 40 milliárdos keretből a kaposvári Csiky Gergely Színház felújításához 9 milliárdot biztosított az állam. A debreceni Csokonai Nemzeti Színházéhoz 6,35 milliárd, a veszprémi Petőfi Színházéhoz 9,28 milliárd, a győri Nemzeti Színházéhoz 8 milliárd forintot, a szolnoki Szigligeti Színház megújulásának előkészítéséhez pedig 250 millió forintot különítettek el.  

A több mint százéves múltra visszatekintő kaposvári Csiky Gergely Színház rekonstrukciója után a színház hasznos alapterülete a jelenlegi 5764-ről csaknem 10 ezer négyzetméterre nő. Jelenleg a bontási munkálatok zajlanak, a felújított épületben az első előadást 2019 őszén tekinthetik meg a nézők - adta hírül az MTI.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.