2024. május 1.
Rippl-Rónai Fesztivál lesz Kaposváron

Rippl-Rónai Fesztivál lesz Kaposváron

Közel húsz helyszínen, több mint hetven programmal várja az érdeklődőket a a Rippl-Rónai Fesztivál május 24. és 27. között.  

A fesztivál névadója a világhírű kaposvári születésű festő, Rippl-Rónai József. A rendezény négy napja alatt a képzőművészetet, azon belül is a festészetet ünneplik Kaposváron.  

A programsorozat főkiállítását jelentő X. Groteszk triennálét az Együd Árpád Kulturális Központ Vaszary Képtárában rendezik, az Art Nouveau Művészzászló-kiállítás a megyeszékhely sétálóutcájában kap helyet, ugyancsak tárlaton mutatkoznak be a Zichy Tehetség Műhely alkotói - fejtették ki a szervezők.     

A közönség zenei szórakoztatásáról mások mellett a Révész-Závodi-páros a Piramis-éveket megidéző koncertjével, Müller Péter Sziámi és barátai, valamint Földes László Hobó, az Anima Sound System, a Mörk és a Kaposvár Helyőrségi Zenekar gondoskodik a négy nap alatt.  

A programok túlnyomó részét Kaposvár történelmi belvárosában rendezik meg: a kiállítóhelyek mellett az Agóra, a Vigasságok tere és a Kossuth téri nagyszínpad lesznek kiemelt helyszínek.

A hozzávetőlegesen 25 millió forint költségvetésű - túlnyomó többségében a megyeszékhely önkormányzatának támogatásából megvalósuló - fesztiválra több ezer embert várnak a szervezők.  

A Kaposvári Egyetem hallgatói a fesztivál felvezetéseként már csütörtökön krétákkal rajzolták fel a somogyi megyeszékhely főterének burkolatára Rippl-Rónai József jellegzetes nárciszait.     A fesztivál programjairól bővebb információk a www.ripplfeszt.hu vagy a https://www.facebook.com/events/240494066498193/  oldalon olvasható. 

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.