2024. május 5.
Siófokon megrendezésre került az első Nyuladalom

Siófokon megrendezésre került az első Nyuladalom

A Siófok várossá válásának ötvenéves évfordulójára rendezett ünnepségsorozat nyitóeseménye volt a húsvéti ünnepeket fedő szokatlan nevű rendezvény. A nagypéntektől húsvét hétfőig tartó Nyuladalmat az év végéig még tucatnyi ünnepi program követi majd.

A négy nap alatt koncertek és különböző szórakoztató programok várták a vendégeket Siófok Fő terén. Sajnos igen kellemetlen volt a húsvéti időjárás, mégis megtelt a városközpont, ahol volt nyuszisimogató, kézműves sátor és szabadtéri népi játékokat is tanulhattak a gyerekek.

Szombaton a rendezvénysorozat részeként a Balatuning Egyesület szervezésében tojásevő versenyen tojáskirályt- és királynőt is választottak. A legjobb férfi versenyzőnek 30 másodpercre sem volt szüksége ahhoz, hogy elfogyasszon 50 dekányi rántottát, míg a hölgyek bajnoka 50 másodperc alatt 5 főtt tojást evett meg. A vasárnapi nyúlfutam is százakat mozgatott meg, a 4 kilométeres körnek mintegy 600 résztvevő vágott neki.

Kép forrása: sonline.hu

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.