2024. május 5.
Újra borfesztivál Kaposváron

Újra borfesztivál Kaposváron

Június 7. és 10. között kerül ismét megrendezésre a Somogyi Borfesztivál. Az érdeklődők a megye legjobb borait kóstolhatják meg.

-Idén már 19 dél-balatoni pincészet legkiválóbb borait ismerhetik meg a látogatók. A fesztivál hivatalos, június 8-i nyitónapját megelőző esten borvacsorákat tartanak, így már aznap megjelennek a borászok somogyi megyeszékhelyen. – mesélték a fesztivál szervezői.  

Ebben az évben is széles gasztronómiai kínálat várja a résztvevőket: a helyi őstermelők hozzák el sonka- és sajtínyencségeiket. A kiváló ételek mellett, somogyi pálinkakülönlegességeket is kóstolhatnak az érdeklődők. A megye iparművészei és kézművesei is feltűnnek a fesztiválon.  

A rendezvényen számos zenei program is lesz: Steve Hackett, a Genesis együttes gitárosa, továbbá Szulák Andrea, az R-Go és Keresztes Ildikó, valamint a somogyi fiatalokból álló Z-Generáció nevű formáció is koncertet ad.

A Somogy Megyei Önkormányzat idén a fesztivál keretében rendezi meg zártkörű 20. jubileumi borversenyét június 7-én. A megmérettetésen szakértőkből álló zsűri dönt arról, hogy melyik bor képviselheti majd a következő egy évben a megyét a rangos hazai és nemzetközi eseményeken.

A borversenyre valamennyi somogyi hegyközségből várják a borászatok nevezését, olyan 2015, 2016 vagy 2017-es évjáratú, palackozott vagy palackozásra alkalmas hordóban tárolt, forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező borokat, amelyeket hegyközségi szinten már minősítettek. 

Az esemény Facebook oldala az alábbi linken érhető el: https://www.facebook.com/events/917871961728600/ 

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.