2024. április 20.
 3 tipp, hogyan készítsd fel a lábaid nyárra

3 tipp, hogyan készítsd fel a lábaid nyárra

A hideg időjárás és a zárt cipők miatt a lábaink gyakran kiszáradnak és berepedeznek, emellett a bőrkeményedés, a tyúkszem és a körömgomba is gyakoribbá válhat. A tavasz beköszöntével, ahogy egyre melegebb a hőmérséklet, előkerülnek a szandálok, nyitott orrú cipők és papucsok. Míg télen a zárt cipőben el tudtuk bújtatni a lábainkat, ez nyáron már sokkal nehezebb. Összegyűjtöttünk néhány lábápolási tippet, amelyek segítenek felfrissíteni és megújítani a lábaidat a nyárra.

 

 

1, Távolítsd el a bőrkeményedéseket, kezeld a száraz, repedezett bőrt

A száraz bőr hajlamosabb a repedésre, ami fájdalmat és kellemetlenséget okozhat. Fontos az is, hogy a bőrünk hidratált legyen. A lábkrémek és lábolajok segítenek hidratálni a bőrt, és megakadályozzák a kiszáradást. Ha a lábunk különösen száraz, akkor ajánlott éjszakai krém használata is, amely ápolja a bőrt és elősegíti a regenerációt. 

A bőrkeményedés az egyik leggyakoribb lábprobléma. A zárt cipők viselése miatt a bőrünk keményebbé válhat, olyan helyeken vastagodhat meg főleg, ahol a cipő súrlódik a lábfejen vagy a sarok részen. Ezt azonban könnyen kezelhetjük akár otthon is. Először is, vegyünk egy kellemes lábfürdőt 15-20 percig. A vízbe tehetünk egy kis almaecetet, teafaolajat vagy szódabikarbónát. A lábáztatás után reszelővel távolítsuk el a felesleges bőrt, majd hidratáló puhító krémmel masszírozzuk át. 

 

2, Használj rendszeresen vadgesztenye tartalmú krémet

Bizonyára sokakkal történt már olyan, hogy egy fárasztó, hosszú nap után hazaérve a munkából úgy éreztük, hogy leszakad a lábunk. Ebben az esetben nyújthat segítséget számunkra egy vadgesztenye alapú krém. A vadgesztenye magjának fő hatóanyaga az eszcin, de tartalmaz még allantoint kumarint és flavonoidokat.

A vadgesztenye jótékony hatással van az érrendszerre, továbbá kötőszövet- és érfalerősítő hatásáról ismert. Feszessé teszi és tonizálja a bőrt, csökkenti a nehéz-láb érzetet, segíti a felszívódást a véraláfutásoknál, zúzódásoknál, jótékony hatással van a hajszáleres keringésre, valamint ízületi fájdalmak esetében is alkalmazható.

A vadgesztenye lábkrémet ajánlott visszeres, fáradt és nehéz lábérzet csökkentésére lábápolási céllal. A készítményben a vadgesztenye mellett található még frissítő hatású borsmenta illóolaj, szőlőlevél kivonat, amely érfalvédő és gyulladáscsökkentő hatással bír.

 

3, Segítsd a lábat felfrissülni lábmasszírozó görgővel és rendszeres lábmasszázzsal

A lábgörgővel masszírozhatjuk a lábfejünket, a talpunkat és a lábszárunkat. Ez segít eltávolítani a feszültséget és a stresszt a lábainkból, ami egy hosszú nap után különösen fontos. Használat előtt érdemes egy kellemes váltott hideg-meleg vizes fürdőt venni, hogy javítsuk a görgő hatékonyságát. A görgő ráadásul nem csak a feszültséget enyhíti, hanem segít eltávolítani a bőrkeményedéseket is. Javíthatja a lábak egészségét és segíthet enyhíteni a megfáradt lábak fájdalmat. Ajánlott hetente többször is alkalmazni, és rendszeresen beilleszteni a lábápolási rutinba, majd finoman lágyan átmasszírozni a felfrissített lábat.

Ha azonban ezek mellett úgy érzed, hogy szakszerű segítségre van szükséged, egy pedikűrös szakember tud ebben segíteni. Kezelés nélkül néhány esetben nehéz megszabadulni a tünetektől, azonban rendszeres lábápoló hidratáló krém használatával az újabb kialakulás elkerülhető. A tavaszi lábápolás nem csak a megjelenésünket javíthatja, hanem segíthet megőrizni a lábak egészségét is.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.