2025. július 21.
Korszerű, változatos és trendi, mégis ismerős ízek

Korszerű, változatos és trendi, mégis ismerős ízek

Feith Attila séf és csapata ismét remekelt: nemzetközi ízek, kiváló hazai alapanyagok, modern gasztronómia történelmi falak közt.

A Kozmo Hotel Suites & Spa eleganciája és vendégszeretete mellett egyre erőteljesebb vonzerőt jelent a ház kifinomult gasztronómiája is. Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is lenyűgöző ízutazásra hívja a vendégeket – különleges, mégis jól érthető fogásokkal, melyek a világ ikonikus ízvilágait idézik meg a legkiválóbb autentikus alapanyagok és korszerű, kímélő konyhatechnológiai eljárások felhasználásával.

„Az új étlap egyik kulcsa a változatosság és a frissesség: kevésbé ismert, de annál izgalmasabb zöldségek – mint a bimi brokkoli, a brokkoli és spárga között elhelyezkedő különleges zöldség –, valamint saját készítésű fermentált savanyúságok színesítik a kínálatot. A fermentálás nemcsak egyedi ízt ad, de jól ismert pozitív élettani hatásai miatt is népszerű megoldás a modern konyhában – teszi hozzá Feith Attila. – Desszert fronton az idei nyár nagy visszatérője a kókusz– a desszertkínálat egyik legizgalmasabb újdonsága a Kókusz & mangó Magnum, formáját tekintve a klasszikus jégkrém ihlette, de valójában egy gourmet ízélményt ígérő krémes desszert.”

 

Az étlap kiemelkedő fogásai közé tartozik a Szarvasgombás majonézzel tálalt marha carpaccio, a sörös-tempurában sült garnéla fokhagymás aiolival, a pikáns Tom Yum leves garnélával valamint a kacsamáj és konfitált kacsacomb terrine, amelyet meggyel, vaníliával és mandulával finomhangoltak. A főételek között megtalálható a grillezett New York hátszín, a serpenyőben sült norvég lazac bimi brokkolival, illetve az argentin garnélás pappardelle is.

Természetesen a magyar konyha klasszikusai is helyet kaptak a választékban: grillezett kacsamáj házi lecsóval, bécsi szelet tejes borjúból, és az újragondolt, tejfölhabbal tálalt túrógombóc hazai ízeket képviselnek.

A desszertkínálat pedig ízben és látványban egyaránt méltó lezárása a gasztroélménynek: a mandulás mille-feuille karamellel és málnasorbettel, az étcsokoládés brownie kékáfonya-textúrákkal, valamint a házi fagylaltok és sorbetek igazi nyári frissítők – friss bogyós gyümölcsökkel és fehércsokoládés tejszínhabbal tálalva.

A vegetáriánus és ételérzékeny vendégekre is nagy figyelmet fordított a séfcsapat: a kínálatban számos húsmentes, illetve allergénmentes opció is megtalálható – mint például a Beyond Burger vagy a krémes görögsaláta.

Az üzleti tárgyalásra érkező, könnyű és az á la carte-nál gyorsabb ebédre vágyó vendégek számára újdonság a Kozmo Business Menü, amely a szezonális étlapról válogatott fogásokból állítható össze 2 vagy 3 fogásosra.

A nyári étkezés különleges élménye a Bistro Étterem mellett a Courtyardban, a szálloda nyitott belső udvarában is élvezhető, ahová májustól októberig egy kávéra vagy koktélra is érdemes beülni.

 

 

A Kozmo Hotel Suites & Spa, a Small Luxury Hotels of the World tagszállodájaként nem csupán szálláshely, hanem ízélmények kifinomult színtere, amely a legmagasabb szintű konyhaművészetet kínálja. A Kozmo klasszikus luxus újragondolt formában. Egy mesébe illő épületben, Budapest szívében várja vendégeit, ahol minden részlet a nyugalmat, az ízlést és az igényességet szolgálja.

Megosztás

All inclusive élmények minden generációnak

Hello Mozaik

All inclusive élmények minden generációnak

  • 2025.07.20

A hévízi tótól egy rövid sétatávolságra található az Ensana szállodalánc egyedülálló szállodája, az Ensana Thermal Aqua, ahol egész évben élvezhetjük az all inclusive ellátás minden kényelmét.

Bemutatkozott az új Fiat Grande Panda

Hello Mozaik

Bemutatkozott az új Fiat Grande Panda

  • 2025.07.2

A Fiat hivatalosan is bemutatta a Grande Pandát, amely merész újraértelmezése az ikonikus 1980-as Panda modellnek. Az új generáció retrós formavilággal, tágasabb belső térrel, újrahasznosított anyagokkal és környezetbarát hajtáslánccal érkezik – mindezt a Panda szerethető, játékos karakterével ötvözve.