2024. május 5.

Férfi vízilabda Európa Kupa - Kikapott az olaszoktól a magyar csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott öt góllal kikapott pénteken az olasz együttestől az Európa Kupa rijekai nyolccsapatos Szuperdöntőjében.

Eredmény, Szuperdöntő, 2. nap:

A csoport:

Olaszország-Magyarország 10-5 (1-0, 4-1, 2-2, 3-2)

A magyar csapat gólszerzői: Manhercz 2, Zalánki, Jansik Sz., Bedő 1-1

 

A magyarok a csütörtöki nyitónapon ötször egyenlítve döntetlent játszottak a görögökkel, míg az olaszok némi meglepetésre nagyon simán, 11-4-re kikaptak a spanyoloktól.

A pénteki találkozó elején úgy tűnt, Märcz Tamás együttesének nemcsak az olaszokkal, hanem a játékvezetőkkel is meg kell küzdenie, ugyanis támadásban és védekezésben is rendre az ellenfelet segítették a partról. Ennek ellenére az első negyedben jól küzdött „szembeszélben” a magyar csapat, a másodikban viszont az olaszok elkezdték értékesíteni a könnyen kapott emberelőnyöket (5-1).

A találkozó ezzel gyakorlatilag el is dőlt, a magyar válogatott Manhercz Krisztián révén húsz perc után szerezte második gólját, majd Jansik Szilárd kozmetikázta tovább az eredményt (7-3).

A zárónegyedben a csapat többször is három gólra felzárkózott, de nem volt esélye az egyenlítésre.

Szombaton 20.30-tól a spanyol válogatott lesz az ellenfél.

A két csoport első helyezettje a döntőben találkozik egymással, a másodikok a bronzmérkőzésen csapnak össze, a harmadikok az ötödik, a negyedikek a hetedik helyért játszanak majd.

 

Később:

A csoport:

Spanyolország-Görögország 20.30

B csoport:

Horvátország-Montenegró 17.30

Szerbia-Franciaország 19.00

 

(MTI)

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.