2024. május 5.
Katonák potyognak az égből Kaposújlakon

Katonák potyognak az égből Kaposújlakon

A Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjának tagjai a világbajnokságra gyakorolnak. Augusztusban Szolnokon rendezik a katonai világbajnokságot, az edzés célja a minőségi, célba végzett ugrások csiszolása.

Második alkalommal gyakorol a kaposújlaki reptéren a katonai válogatott. – Egy héten át ugrunk napkeltétől napnyugtáig – mondta el Asztalos István.

– Tíz csapattaggal érkeztünk, akikből heten válogatott tagok, a többiek pedig a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sport Egyesület tagjai – mondta el Varga Tamás csapatkapitány. Azt tervezik, hogy péntekig minden nap hat alkalommal ugranak, természetesen, ha az időjárás engedi.

Varga Tamás azt tapasztalja, nagyon nehézkes az utánpótlás. – A Magyar Honvédelmi Szövetség kiképző bázisai megszűntek az 1990-es években, megváltoztak a feltételek azóta – mondta. – Az ejtőernyőzés klasszikus ágát nagyon kevesen művelik Magyarországon, az extremitás uralkodik, mint például az alakzatban ugrás, vagy éppen a szárnyas ruhás ugrás. Mindössze egy-két klub van, ahol a hagyományos célba ugrást művelik.

Kép forrása: sonline.hu

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.