2024. május 6.
Molnár Péter nyerte a K-1400 métert a szegedi kajak-kenu rangsorolón

Molnár Péter nyerte a K-1400 métert a szegedi kajak-kenu rangsorolón

A döntőbe Molnáron kívül három szegedi - Kuli István, Nádas Bence és Birkás Balázs -, Tótka Sándor (UTE), Dudás Miklós (FÉMALK BOMBA), a győri Mozgi Milán, a dunafüredi Noé Zsombor és az ASE versenyzője, Somorácz Tamás jutott be.

Molnár Péter, a Honvéd olimpikonja nyerte a kajak-kenusok idénynyitó rangsoroló versenyének egyetlen csütörtöki számát, a férfi kajak egyesek 400 méteres küzdelmét a Szeged melletti Maty-éren.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány az év elején rendhagyó válogatási elveket fogalmazott meg az új olimpiai számban, a férfi 500 méteres kajak négyesben, ennek része ez a 400 méteres küzdelem, amelynek időtartama hasonló a kvartettek futamaiéhoz. A K-1 400 méteres és a K-2 500 méteres, esetleg a K-1 200 méteres számból lehet majd bekerülni abba a két hajónyi, vagyis nyolcfős csapatba, amelyből négy versenyző részt vesz az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is.

A rövidített versenyre szinte a teljes magyar férfi kajakos mezőny odaállt, öt előfutamot is rendeztek, a döntőbe pedig Molnáron kívül három szegedi - Kuli István, Nádas Bence és Birkás Balázs -, továbbá Tótka Sándor (UTE), a doppingeltiltása után visszatérő, 200-on olimpiai hatodik Dudás Miklós (FÉMALK BOMBA), a győri Mozgi Milán, a dunafüredi Noé Zsombor és az ASE versenyzője, Somorácz Tamás jutott be - írta az MTI.

A magyar szövetség eredményközlője alapján a fináléban sokáig Dudás vezetett, Molnár azonban remekül hajrázott, és viszonylag magabiztosan nyert, mögötte Tótka lett a második, Dudás pedig a harmadik.

A szombatig tartó rangsoroló versenyen az is eldől, hogy kik lehetnek még tagjai a magyar válogatottnak a jövő hétvégi, szegedi világkupán. Nemzetenként ezúttal is két egység indulhat minden számban, a magyaroknál A-hajóként azok szerepelnek majd Szegeden, akik tavaly az adott számban vb-résztvevők voltak, B-egységként pedig azok, akik elsőként, vagy az A-egység mögött másodikként végeznek a most hétvégi viadalon.

A tájékoztató versenyen pénteken és szombaton további hat-hat számban hirdetnek győztest.

 

Eredmény:

Férfi K-1 400 m:

1. Molnár Péter (BHSE) 1:18.996 p  

2. Tótka Sándor (UTE) 1:19.216  

3. Dudás Miklós (FÉMALK BOMBA) 1:19.621

 

(A kép illusztráció.)

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.