2024. május 6.

Nem indul az ötszörös olimpiai bajnok a szegedi gyorsasági kajak-kenu világkupán

A magyarok célja, hogy a szezon végére kialakuljon az a 20-30 fős csapat, amely eséllyel száll harcba jövőre, és megszerzi a maximális kvótaszámot a 2020-as tokiói olimpiára.

Hatvan ország közel ezer versenyzőjét várják Szegedre, a május 17-20. között sorra kerülő gyorsasági kajak-kenu világkupára, amely rendezési és sportszakmai szempontból is a jövő évi, ugyanitt sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokság főpróbája lesz – írta az MTI.

A magyar szövetség hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy idén elsősorban nem érmekben mérik majd a sikert. A cél az, hogy a szezon végére kialakuljon az a 20-30 fős csapat, amely eséllyel száll harcba jövőre, és megszerzi a maximális kvótaszámot a 2020-as tokiói olimpiára.

A szülési szabadsága után visszatérő, ötszörös olimpiai bajnok kajakos, Kozák Danuta elárulta: sok sérüléssel és betegséggel küzdött a felkészülése során, és egyelőre még nem tudja, mit tud kihozni az idei esztendőből. Nagy valószínűséggel a május eleji rangsorolón és a világkupán nem indul el, leginkább a későbbi válogatókra készül.

A 2018-as idény két fő versenye a júniusi belgrádi Eb, valamint a portugáliai Montemor-o-Velhóban, augusztusban sorra kerülő vb lesz.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.