2024. május 5.

Súlyemelő Európa-bajnokság - Öt érmet, köztük egy aranyat szerzett a magyar csapat

Magát Krisztina szakításban aranyat, lökésben és összetettben ezüstöt szerzett. Nagy Péter bronzérmet szerzett szakításban és összetettben.

Nagy Péter bronzérmet szerzett szakításban és összetettben is a férfiak vasárnapi plusz 105 kilogrammos versenyében a bukaresti súlyemelő Európa-bajnokságon. Lökésben negyedikként zárt. A 32 esztendős szegedi sportoló kezdésként a 182 és a 187 után a 191 kilóval is elbánt, ezzel lett harmadik, majd lökésben a 215-öt és a 221-et követően a 225 kilogrammot is legyűrte, ezzel a fogásnemben negyedikként, összetettben pedig 416-tal harmadikként végzett. A hat sikeres gyakorlatnak köszönhetően Nagy élete legjobb helyezését érte el Európa-bajnokságon.

A bukaresti kontinensviadal vasárnap délutáni programjában a női ólomsúlyban versenyző Magát Krisztina is pazarul szerepelt, ő szakításban aranyat, lökésben és összetettben pedig egyformán ezüstöt szerzett, utóbbit 236 kilogrammos egyéni csúccsal érdemelte ki a Testvériség SE 29 éves sportolója. Magát is hat jó fogással rukkolt ki, és előbbre lépett tavalyhoz képest, amikor is három bronzot gyűjtött az Eb-n.

„Ha jól emlékszem, tizenhét éve fordult elő legutóbb, hogy a magyar súlyemelés mind a nőknél, mind a férfiaknál összetett érmessel szolgált egy Európa-bajnokságon” - összegezte az MTI-nek Dobos Imre, a magyar sportági szövetség elnöke.

Úgy fogalmazott: óriási dolog, amit Magát Krisztina és Nagy Péter véghezvitt, még ha számítottak is rá, hogy mindketten dobogón végezhetnek Bukarestben.

„Peti amúgy 2012-ben egyszer már nyert szakításbronzot Eb-n, máig akkor szerepeltünk a legjobban, miután a nőknél Nagy Nikoletta gyűjtött három ezüstöt is. Mindezt most megfejeltük a romániai Európa-bajnokságon, ahonnan öt éremmel: egy arannyal, két ezüsttel és két bronzzal gazdagabban térhet haza válogatottunk, amelyben amúgy a további három női versenyzőnk, Bazsó Bianka, Szuromi Tímea és Gyürüs Barbara is helytállt, értékes helyezéseket szerezve.”

A vasárnapi volt a zárónap a bukaresti súlyemelő Eb-n.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.