Több ezer biciklis tekerte körbe a Balatont | Hello
2024. május 6.
Több ezer biciklis tekerte körbe a Balatont

Több ezer biciklis tekerte körbe a Balatont

Hétvégén rendezték meg a McDonald's BringaMánia Tour de Balaton eseményt, amelyen háromezer bringás együtt vágott neki a magyar tenger megkerülésének.

Az indulók együtt összesen 393.000 kilométert tettek meg, ez annyi, mint a Föld és a Hold távolsága és a Föld kerületének tízszerese.

A rendezvény teltházas volt. Az indulók öt különböző táv közül választhattak. A leghosszabb táv 206 kilométeres Balaton XL túra volt, melyen idén rekordszámú, 1230 ember vett részt. A távot Zsiga Csaba teljesítette a leggyorsabban, 6.5 óra alatt kerülte meg a Balatont.

Aki nem érezte elég bátornak magát a tókerüléshez, indulhatott a 168 kilométeres Balaton L távon, amely a Balaton nyugati medencéjét kerüli meg vagy a 78 kilométeres Balaton M túrán.  A családokat a 30 kilométeres Balaton S, a legkisebbeket pedig a 6 kilométeres Balaton XS várta. Az távot teljesítőket masszázs, gulyásparti és tombola is várta a célnál.

Idén is számos jótékony bringás indult a Tour de Balatonon. A jótékonysági nagykövetek közel 5 millió forintot gyűjtöttek össze a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány számára. Az összeget a Ronald Ház klimatizálására fordítják majd, amely olyan családoknak teremt otthonos körülményeket, akiknek a gyermekük hosszantartó kórházi ápolásban vesz részt.

Megosztás

Hasznos tippek nyári terepfutáshoz

Hello Sport

Hasznos tippek nyári terepfutáshoz

  • 2022.05.25

Hamarosan beköszönt a nyár, ami a meleg ellenére rengeteg futót csábít a természetbe. Ahogyan a téli futásnak, a nyári tevékenységnek is megvannak a maga szabályai, amelyeket érdemes betartani, ha szeretnénk sikeresen, sérülés nélkül teljesíteni a távokat.