2024. április 16.
Ez volt a lényeg a 11. héten

Ez volt a lényeg a 11. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

 

A pedagógusok sztrájkja mellett több rendezvény is volt szerdán, ami a tanárok ügyére hívta fel a figyelmet. Az EMMI épülete előtt a jövő tanárai tüntettek.

 

Március 15-én a hatpárti ellenzék A hatalom a népé címmel tartott nagygyűlést, amelyen felszólalt többek között Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, Donáth Anna, Dobrev Klára és Donald Tusk. A Békemenet az Elvis Presley térről indult a Kossuth térre, ahol Orbán Viktor mondott beszédet.

 

Joe Biden gyilkos diktátornak, hamisítatlan gengszternek nevezte Vlagyimir Putyint, mielőtt pénteken a kínai elnökkel egyeztetett.

 

Három áldozatot követelt a szerda éjjeli földrengés Japánban. A 7,4-es erősségű földmozgás az ország csaknem tizenkét prefektúráját érintette.

 

A lengyel, cseh és szlovén miniszterelnök vonattal utazott Kijevbe, hogy személyesen találkozzon Zelenszkijjel és az Európa Tanács támogatásáról biztosítsák az ukrán elnököt, aki szerint Putyin már minden ismert háborús bűnt elkövetett a háború első 3 hetében.

 

A zsűri fődíját nyerte el a Liget Budapest Projekt keretében megvalósult Magyar Zene Háza csütörtökön Cannes-ban, a világ legnagyobb és legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en.

 

Kettős Ferrari győzelemmel indult a 2022-es Formula 1-es szezon. A bahreini nyitó futamot a Red Bull mindkét autója feladni kényszerült műszaki ok miatt.

 Fotó: hirado.hu

A hét száma: 13.6
Joe Biden amerikai elnök kedden aláírt egy új pénzügyi kiadással kapcsolatos törvényjavaslatot, amely egy egyszeri, 13,6 milliárd dolláros katonai és humanitárius segélyt tartalmaz az ukrán állam részére, hogy támogassák az országot az Oroszország elleni háborúban.

 

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.